Ako si zostrojiť jednoduchý blinker

11.08.2014 18:35

Na zhotovenie jednoduchého úspešného blinkru budeme potrebovať : kovový materiál(najvhodnejší je mosádzny alebo železný pliešok), pilník, kladivo, trojháčik, očko alebo karabínku, na urobenie dierky budeme potrebovať nejaký ostrý klinec alebo iný ostrý predmet, šmirgel. 

                                                                                                        

Postup : 

 

1. Ako prvé si vyberieme materiál, ktorý použijeme na výrobu, napríklad - mosádznu nábojnicu (môžme použíť rôzne iné materiály napríklad - kúsok pevného plechu)

 

2. My použijeme na výrobu mosádznú nábojnícu, pričom ju najskôr kladivom sklepeme tak, aby jej hrúbka dosiahla približne 1,5 mm. Veľkosť blinkru si zvolíme podľa toho, aké ryby s ním chceme loviť, napríklad na menšie dravce, akým je naríklad pstruh je vhodné od 2 - 4 cm. Pokiaľ by sme chceli loviť väčšie dravce zvolíme väčšiu veľkosť.

 

3. Ďaľším krokom bude pilníkovanie do požadovaného tvaru. Tvar budeme upravovať v podobe rybky alebo klasicky ho upravíme do podoby bežného blinkra, ako napr. tvar kvapky, elipsy alebo zaobleného obdĺžníka. Je to jednoduché, pliešok si vložíme do zveráka, pričom ho pilníkujeme na stanovený tvar a veľkosť.

4. Pokiaľ je materiál v stanovenom tvare vytvoríme na oboch koncoch malé dierky na uchytenie očka alebo karabínky, dierku je vyvŕtať najbližšie ku obvodu, pretože očko nie je tak veľké a mohlo by sa stať, že by sme ho umiestniť nemohli. Dierky môžme vytvoriť pomocou rôznych ostrých predmetov ako je klinec, šidlo atď. Pre lepšiu účinosť blinkra je vhodné vyleštiť obe strany pre lepší lesk, ktorý bude pre rybu agresívnejším.

 

5. Na tenšiu stranu pripevníme očko, napríklad z nejakého opotrebovaného blinkra, alebo si ho môžme vyrobiť pomocou tenkého drótiku, pričom drôtik nie je tak dobrý ako očko alebo môžme použiť aj očko z nejakého prívesku. Do uchopeného očka pripevníme trojháčik, ktorý zodpovedá veľkosti lovenej ryby. Na druhu stranu pripevníme očko alebo karabínku na uviazanie vlasca. Hotový blinker môžme kľudne pomaľovať nejakými centropénmi. Tvary môžu byť napríklad guľočky, škvrny, dúhy atď. Zlatú, medenú a striebornú farbu blinkra môžme zvýrazniť červenou, žltou, fialovou alebo oranžovou farbou, alebo pomocou zakúpených farebných lepiek určených na blinkre.. Každý si ho však môže pomaľovať podľa vlastného uváženia.

na túto podarenú vecičku sme ulovili niekoľko krásnych pstruhov, dokonca tento blinker je podľa môjho názoru úspešnejší než moje iné zakúpene blinkre. Pokiaľ lovím na blinkre, tak volím predovšetkým tento kúsok.

                                                                                                   

Vyhľadávanie

Kontakt

Rybarcime.com - Rybárstvo