
Pstruh na masle
23.07.2014 00:03
POSTUP
1. Zamrazené ryby si dáme rozmraziť, avšak najchutnejšie sú čerstvo ulovené a hneď pripravené.
2. Pstruhy dôkladne umyjeme a osušíme(aby z nich nestekala voda).
3. Ryby okoreníme na povrchu i zvnútra červenou paprikou, korením na ryby prípadne čiernym mletým korením a soľou alebo vegetou.
4. Do vnútra pstruha pre lepšiu chuť môžme pridať strúčik cesnaku, ktorý nakrájame na menšie časti, alebo šťavu z polky citróna.
5. Keď máme pstruhy okorenené, na rozpálenu panvicu,príp. pekáč pridáme klasické maslo(najlepšie domáce) Množstvo masla závisi od počtu pečených rýb.
6. Maslo necháme roztopiť a ryby vložíme na panvicu(môžme ich dať piecť spoločne so zemiakmi)
7. Ryby necháme mierne piecť z oboch strán po 5 - 10 minút, záleži aj od ich veľkosti.
SUROVINY
Pstruh potočný, maslo, čierne korenie, červená paprika, zemiaky, cesnak, korenie na ryby, vegeta/soľ, šťava z citróna.
