Pstruh na masle

23.07.2014 00:03

POSTUP 

1. Zamrazené ryby si dáme rozmraziť, avšak najchutnejšie sú čerstvo ulovené a hneď pripravené. 
2. Pstruhy dôkladne umyjeme a osušíme(aby z nich nestekala voda). 
             3. Ryby okoreníme na povrchu i zvnútra červenou paprikou, korením na ryby prípadne čiernym mletým korením a soľou alebo vegetou.
             4. Do vnútra pstruha pre lepšiu chuť môžme pridať strúčik cesnaku, ktorý nakrájame na menšie časti, alebo šťavu z polky citróna.
             5. Keď máme pstruhy okorenené, na rozpálenu panvicu,príp. pekáč pridáme klasické maslo(najlepšie domáce) Množstvo masla závisi od počtu pečených rýb.              
             6. Maslo necháme roztopiť a ryby vložíme na panvicu(môžme ich dať piecť spoločne so zemiakmi)
             7. Ryby necháme mierne piecť z oboch strán po 5 - 10 minút, záleži aj od ich veľkosti.
 
 

SUROVINY

Pstruh potočný, maslo, čierne korenie, červená paprika, zemiaky, cesnak, korenie na ryby, vegeta/soľ, šťava z citróna.

 

Vyhľadávanie

Kontakt

Rybarcime.com - Rybárstvo